Снимка PixabayПалестина чества траурна дата. Президентът на Палестина Махумд Абас обяви

...
Снимка PixabayПалестина чества траурна дата. Президентът на Палестина Махумд Абас обяви
Коментари Харесай

Махумд Абас: Траурна дата е днес в Палестина

Снимка Pixabay

Палестина празнува траурна дата. 

Президентът на Палестина Махумд Абас разгласи днешния ден за погребален, съобщи нюзру.

" Националните флагове пред постройките на институциите в страната  и дипломатическите задачи в чужбина са спуснати на половина. В образователните заведения се организираха занятия, разказващи на учениците и студентите за Катастрофата на палестинския народ (на арабски Накба) ", уточни израелската медия, представена от

На 2 ноември 1917 година английският външен министър Артър Балфур е изпратил до еврейския водач лорд Уолтър Ротшилд писмо, в което се показва,  че Обединеното кралство ще сътвори еврейски народен дом в Палестина при изискване, че няма да бъдат наранени правата на другите общественост там.

Писмото, добило популярност като Декларация Балфур, се счита от доста историци като първата крачка към основаването на еврейската страна.  Декларацията е станала мотив за всеобщо заселване на евреи в Палестина.

Повечето палестинци афишират писмото като за акт на изменничество по отношение на тях, тъй като английските управляващи са пренебрегнали тежненията на арабите за независима страна, макар оказаната на британците военна помощ против Османската империя по време на Първата международна война.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР